פוסט של האדריכלית רחל ורשבסקי בנושא: פונקציונאליות של מטבח

בעבר דנו על האפשרות של ויתור על המטבח הסטנדרטי של הקבלן ועל הזיכוי הכספי שנקבל במידה ואכן החלטנו לוותר עליו. השבוע נתחיל לדבר על תכנון המטבח – מיועד לכל מי שמחליט לוותר על המטבח של הקבלן ורוצה לקבל טיפים לתכנון שכזה. תכנון המטבח מורכב משני מרכיבים עיקריים – פונקציונאליות ואסתטיקה. היום נעסוק בפרמטר הראשון ובכל

32821357_10157036242468521_8935766105998229504_n

בעבר דנו על האפשרות של ויתור על המטבח הסטנדרטי של הקבלן ועל הזיכוי הכספי שנקבל במידה ואכן החלטנו לוותר עליו. השבוע נתחיל לדבר על תכנון המטבח – מיועד לכל מי שמחליט לוותר על המטבח של הקבלן ורוצה לקבל טיפים לתכנון שכזה.

תכנון המטבח מורכב משני מרכיבים עיקריים – פונקציונאליות ואסתטיקה. היום נעסוק בפרמטר הראשון ובכל הקשור לתכנון המטבח – או בקיצור, פונקציונאליות היא שם המשחק.

על מנת להרכיב את הסידור הפונקציונאלי במטבח שלכם בצורה היעילה ביותר, מציעה שתכינו רשימה הכוללת שלושה פרמטרים עיקריים שעליכם לבחון:

1. דיוק היקף העבודה

על מנת לדייק ולהדק את הצרכים שלכם במטבח, חשוב שתשקפו לעצמכם את היקף העבודה שאתם צפויים להשתמש בו.

שאלו את עצמכם: האם אתם אנשים שמאוד אוהבים לבשל? האם עולים מהמטבח שלכם ניחוחות של בישולים וטיגונים לפחות 3-4 פעמים בשבוע? אם כן, חשוב מאוד להתאים את התנאים לתדירות הגבוהה וליצור סביבה אפקטיבית, בעלת משטחי עבודה נוחים ורחבים. אם המטבח שלכם מייצר בעיקר כריכים ואוכל קל, הצורך משתנה.

האם אתם חובבי אפייה והתנור שלכם עובד שעות נוספות? כדאי לחשוב על משטח נוח לרידוד הבצק והכנת העוגיות.

2. תכנון מופקד ונכון

יקצר וייעל את זמן הפעילות וישמור על סביבת עבודה אפקטיבית והוא פקטור חשוב ששווה להעמיק בו מחשבה.

3. ספירת כלים

נכון, לא נעבור אחד אחד אבל כן נבצע הערכה של כלי המטבח שיש ברשותנו. לדוגמא, אם יש ברשותכם כמות גדולה של סירים ומחבתות, כדאי לשקול להציב קרוסלה ולתלות עליה את כלים. כמות גדולה של כוסות וספלים נאחסן במגירות.

שאלו את עצמכם האם יש לכם מערכת סכו"ם אחת או יותר? סט צלחות אחד לשימוש יום יומי ואחד נוסף לאירוח? סט כלים נוסף לפסח? כלים בשריים וחלביים נפרדים?

דרך שאלות אלו ובחינת התשובות, נוכל לדייק את הצרכים שלנו ולהבין כמה ארונות נצטרך ובאיזה גדלים, כמה מגירות לכוסות, כמה מקומות אחסון לכלים גדולים או כלי אירוח שאינם בשימוש יומיומי, ובכמה מכשירי חשמל אתם משתמשים בעבודת המטבח וזקוקים לאחסון נגיש ונוח לשליפה, לדוגמא: מיקסר, טוסטר, מכונת מיצים ומעבד מזון.

טיפת כלים – כמה פעמים ביום אנחנו שוטפים כלים? האם כל הכלים נשטפים במדיח או שחלקם נשטפים ידנית? קחו בחשבון את השטח המיועד לייבוש כלים, בין אם הוא לוקח חלק על משטח השיש או מוצא את מקומו בארון המיועד למטרה זו מעל הכיור.

כל השאלות האלו, יעזרו לכם להבין מהם הפונקציות שאתם רוצים שהמטבח שלכם יבצע, חשוב מאוד שהתכנון של המטבח שלכם יתאים לפונקציות שחשובות לכם. אחרת, כל כניסה למטבח תהיה מתסכלת מאוד.

שלכם,

רחל

אין כל סיבה שלא נקבל הטבות והנחות משמעותיות מספקים ונותני שירותים, ושלא ננצל את הכוח הצרכני שלנו בכדי לקנות ביחד מוצרים ושירותים במחירים שפויים יותר.
מסקר צרכני דירות מגורים שערכנו לאחרונה גילינו שרבים מרוכשי הדירות היו שמחים לקבל הטבות, שירותים ומידע שמותאם לצרכים המאפיינים את הרכישה האישית שלהם.
אנחנו פה כדי לתפור את החליפה המדויקת ביותר עבורכם!

benefits

התכנים לחברי האיגוד מתעדכנים באופן שוטף
הצטרפו אלינו בחינם והישארו מעודכנים

Union registration

תפריט נגישות